top of page

Elveink ès cèljaink

A Silk Road Symphony Orchtestra (Selyemút Szimfonikus Zenekar) célja a komolyzene területén – a “Madarak Konferenciája” által inspirálva – egy selyemutat képezni kulturák között, valamint hasonlóságok és különbözőségek között.

 

Az út a jövő jele – a kelet zenéje a nyugat felé vezet, és a nyugati zeneszerzők újraértelmezik a minőséget (selyem) a 21-ik század kínálta koncertlehetőségek által.

 

A Zenekar tagjai profi zenészek a világ minden tájáról, különböző háttérrel New Yorkból, Jakartából, Cape Town-ból, Athénból, Istanbulból, Teheránból, Kairóból, Dashanbe-ből, Oxfordból, Rióból, Moszkvából, Pekingből, Tokióból vagy Berlinből.

 

Számos egyedi, személyes ötletet és hátteret egyesítve, a Madarak Konferenciáján (SRCB) a Kelet és Nyugat, Észak és Dél kultúráját értelmezzük szóló - “Selyem” - és Szimfónikus repertoáron keresztül.

 

​A Silk Road Symphony Orchtestra (Selyemút Szimfonikus Zenekar) a “Madarak Konferenciája” hátterében álló zenekarként definiálja magát a “Silk Road Cultural Belt” (Selyem Út Kulturális Övezet) mentén.

Célunk, hogy a sokféle zenekedvelő számára inspirációként szolgáló forrást és a hozzájuk tartozó eszközöket biztosítsunk világszerte fellépések által.

A Selyemút Szimfonikus Zenekar küldetése részben az, hogy egy interkultuális innováció megteremtője legyen, a még hiányzó 18-ik fenntartható fejlődési cél felé haladva.

bottom of page