top of page

Hàtterünk

A Callias Foundation-nek köszönhetően esélyt kaptuk arra, hogy az egyre növekvő figyelmet az inspirációs források felé a Silk Road Cultural Belt-en a mi támogatásunkkal kialakítsuk. Örülünk annak, hogy ennek a globális kezdeményezésnek a része lehetünk, hogy embereket mozgathatunk meg a klasszikus zenéért – az életünk egy fontos részéért.

 

A mi zenekarunkat az hajtja előre, hogy szeretnénk Önt, a Közönségünket megérteni, és meghívni, hogy Ön is egy aktív és tudatos alkotója legyen ne csak a Madarak Konferenciájának, hanem a mi koncertjeink mentén az új Selyemútnak: szeretnénk Önt élőben (Skype) a próbáink folyamatába is bevonni.
Mint művészek, azt gondoljuk, hogy a Silk Road Cultural Belt egy inspiráló teret képez, hogy meg tudja osztani azt, amit a klasszikus zene „Selymének“ lehet nevezni: alapvető emberi tulajdonságokat úgy, ahogy azok a klasszikus zene különböző formáiban kifejeződnek. Így teremtünk meg közösen a feltételeit a legmagasabb szintű zenének; olyan körülményeket, amelyeket a zene a mi megértésünkben megérdemel.

Azt szeretnénk tudni Öntől, a Madarak Konferenciájától, mit jelent Önnek a zene „Selyme“. Ezért ossza meg Ön is egy kedvenc darabját youtube-link, videó, vagy mp3 fájl formájában velünk és másokkal a Silk Road Cultural Belt felületén.

A 2017 / 2018-as koncertszezonban minden koncertsorozathoz (szóló-Selyem, vagy szimfónikus koncerthez) választunk egy darabot a Silk Road Cultural Belt kezdeményezésből, és felvesszük az adott zeneművet  koncertműsorunkba.

Kitüntetésként az inspriációjért meghívja a Callias Foundation selyemútunk egyik koncertjére az ötletadót, és kezdeményezésünk részeként fog szerepelni plakátjainkon, koncertműsorainkon valamint weboldalunkon.

Ilyen úton tudja Ön is az SRSO-t támogatni a céljai elérésében, hogy az online vagy valódi közönséggel egy aktív, alkotó párbeszéd tudjon létrejönni.

Szívbeli köszönet az összes Velünk-alkotónak Hamburgból, New Yorkból, Kinshasaból, Berlinből Pekingből, Párizsból, Amszterdamból és más városokból a közreműködésükért, az ötlet megvelósításáért

Az első inspiráció forrása a berlini debütáló koncertünkre Walter Hu volt Pekingből, aki Chen Qigang 5 Elem című művét osztotta meg velünk. Ezt a darabot vettük föl programunkba Richard Strauss Don Juan-ja és Igor Stravinsky Tűzmadár című műve mellé.

Minél több ember osztja meg a saját benyomásait a zene selyméről,
annál több közös inspirációnk lesz.                 

bottom of page